ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„R. Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor”, a asigurat Dorin Recean la întrevederea cu delegația de europarlamentari

16:59 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Liberalizarea comerțului, deschiderea a noi piețe de desfacere pentru produsele moldovenești, dar și implementarea agendei europene au fost câteva dintre subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu delegația de europarlamentari din cadrul Comisiei pentru control bugetar (CONT) și Comisiei pentru comerț internațional (INTA), informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul Recean a evidențiat prioritățile echipei pe care o conduce, o atenție sporită fiind acordată implementării agendei europene și îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene: „Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor. Depunem eforturi să armonizăm legislația conform acquis-ului comunitar, să informăm cetățenii despre beneficiile aderării la UE și să trecem cât mai rapid la următoarea etapă, cea de începere a negocierilor de aderare.” 

De asemenea, oficialul a menționat că „Avem trei piloni de bază pe care ne axăm: securitatea – pentru că suntem expuși la numeroase provocări hibride; reforma justiției, ne dorim un sistem judecătoresc onest; dezvoltarea economică – trebuie să creștem productivitatea în agricultură, să liberalizăm piața de desfacere și să atragem investitori străini”, a adăugat premierul Dorin Recean.

Europarlamentarii l-au felicitat pe șeful Guvernului cu ocazia învestirii în funcție și au exprimat apreciere poporului moldovean pentru receptivitatea și solidaritatea de care a dat dovadă în raport cu refugiații din Ucraina. Deputații europeni au reiterat faptul că vor continua să ofere tot suportul și asistența necesară autorităților de la Chișinău, astfel încât să reușească să facă față provocărilor, să transparentizeze sistemul justiției și să-și aprofundeze relațiile economice și de securitate cu statele membre ale UE. 

Foto: Guvern

img23001464

img23001464

img23001464

img23001464

img23001464

img23001464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!