ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste Prut va fi construit un pod nou, iar altele două urmează să fie reparate

16:04 | 23.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Trei memorandumuri ce prevăd aprobarea negocierii şi semnării Acordurilor bilaterale între Republica Moldova și România, cu privire la construcţia şi reparaţia de poduri peste Prut, au fost aprobate ieri de Guvernul de la Bucureşti, transmite MOLDPRES.

Este vorba de Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Oancea (RO) - Cahul (MD); Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Albiţa (RO) - Leuşeni (MD); Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Sculeni (RO) - Sculeni (MD).

Potrivit hotărârii miniştrilor din România, va fi construit un pod rutier peste râul Prut între localitățile Albița (RO) și Leușeni (MD) ce va corespunde ultimelor cerințe tehnice în construcții, pentru o circulație în regim de siguranță și confort.

Totodată, vor fi efectuate lucrări de modernizare și întreținere a podurilor rutiere peste Prut, între localitățile Sculeni (RO) și Sculeni (MD), precum și între localitățile Oancea (RO) și Cahul (MD). Cele două poduri se află în stare avansată de degradare, lucrările de reabilitare și consolidare fiind necesare pentru fluidizarea și desfășurarea în condiții de siguranță a traficului.

Foto simbol

img23001499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!