ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu premierul României

18:39 | 23.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a salutat astăzi la București pe prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, cu care a discutat despre cooperarea în domeniile de interes strategic, precum cel al energiei, infrastructurii și al transporturilor, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Am apreciat semnarea Acordului privind controlul coordonat la punctul de trecere a frontierei Leușeni - Albița și mi-am exprimat speranța că acesta va fi pus în practică în curând”, a spus șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a mulțumit Guvernului român pentru ajutorul prompt și necondiționat oferit Moldovei în cele mai dificile situații. „România ne-a livrat energie electrică atunci când am rămas fără curent, ne-a furnizat gaze, lemne de foc și păcură și ne-a oferit ajutor bugetar ca să putem acorda oamenilor cu venituri modeste compensații la plata facturilor la energie”, a menționat șefa statului.

De asemenea, președintele Maia Sandu a menționat și despre susținerea de la București. „Astăzi am primit asigurări că România va continua să ne ajute, ca de fiecare dată, iar executivul de la București ne va oferi sprijin în procesul de aderare la Uniunea Europeană. I-am confirmat premierului Ciucă faptul că noul Guvern de la Chișinău va continua bunul dialog cu executivul român, prim-ministrul Dorin Recean anunțând deja că prima sa vizită oficială va fi la București, săptămâna viitoare”, a subliniat șefa statului.

Foto: Președinție

img23001507

img23001507

img23001507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!