ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au descins la Rezina într-un dosar de fabricare clandestină a țigărilor

10:04 | 24.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au descins în această dimineață la o fabrică clandestină de țigări, în raionul Rezina. De acolo oamenii legii au ridicat țigări cu timbre de acciz falsificate, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, din depozitul percheziționat au fost ridicate și sigilate pentru continuarea cercetărilor: peste un milion de țigări fără timbru de acciz, peste două milioane de țigări fără documente de proveniență, precum și peste cinci milioane de țigări cu timbrul de acciz din Moldova.

De asemenea, din preajma liniei clandestine de producere a țigărilor au fost ridicate peste jumătate de milion de țigări, pe pachetele cărora este aplicat timbru de acciz fals, estimate la 600.000 de lei (30 mii de euro); precum și aproximativ două milioane de timbre de acciz false. Totodată, a fost ridicată materie primă în privința căreia nu au fost prezentate acte de proveniență, estimată la cinci milioane de lei.

De asemenea, la 22 februarie pe traseul Orhei-Rezina, oamenii legii au oprit un microbuz care transporta 750.000 de țigări cu timbrul de acciz fals. Acestea, precum și microbuzul, au fost ridicate de oamenii legii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!