ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la carburanți scad pentru a patra săptămână consecutiv

12:27 | 24.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Prețurile la carburanți se află în scădere pentru a patra săptămână consecutiv. În acest interval, motorina standard a înregistrat o ieftinire de 3 lei și 12 bani per litru, iar prețul benzinei COR 95 s-a redus cu circa un leu pentru un litru. Datele au fost prezentate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite MOLDPRES.

Agenția a explicat că „în pofida așteptărilor pesimiste privind efectul embargoului UE, impus începând cu 5 februarie asupra procurărilor de combustibili produși din țiței rusesc, luna curentă a fost marcată de micșorarea cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol”.

Pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 72 de bani, în scădere cu trei bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 22 de lei și 11 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu șase bani.

ANRE continuă să urmărească evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și asigură corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

Foto simbol

img23001526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!