ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 187 de mii de persoane au beneficiat în ianuarie de medicamente compensate

15:55 | 24.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Peste 187 de mii de persoane au beneficiat în luna ianuarie de medicamente și dispozitive medicale compensate, relatează MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, cei mai mulți bani au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină și preparatele compensate în staționar de zi copii (peste 4,27 de milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat mai mult de 2,3 mln de lei (circa 160 de mii de euro). De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 7 730 de persoane și 5 072 de persoane - de lanțete, iar pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare au fost oferite la circa 140 de pacienți.

Foto: CNAM

img23001538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!