ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu Ambasadorul Ucrainei, Marko Șevcenko

17:16 | 24.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Astăzi, când comemorăm un an de la începerea războiului Rusiei contra Ucrainei, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că șefa statului a transmis condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut oamenii dragi în acest război nejustificat. Ucrainenii au toată admirația noastră pentru curajul cu care își apără patria, ne apără pe noi și apară întregul continent european în fața agresiunii Rusiei. 

Președintele Maia Sandu l-a asigurat pe Ambasadorul Șevcenko de faptul că noi continuăm să fim alături de poporul ucrainean în această luptă pentru democrație și libertate. În dialogul lor, interlocutorii au menționat că astăzi suntem nevoiți să luptăm și cu propaganda și dezinformarea și că nu trebuie să ne lăsăm mințiți și manipulați de cei care justifică acest război, de asemenea se vor face eforturi comune ca adevărul să fie cunoscut. Totodată, s-a discutat și despre provocările de securitate și despre cum ar putea evolua lucrurile în următoarele luni. 

Deseară, începând cu ora 19:00, iluminatul clădirii Președinției va fi deconectat, laolaltă cu clădirile Parlamentului și Guvernului. Ne alăturăm, astfel, campaniei europene #LightUpUkraine prin care ne exprimăm solidaritatea cu Ucraina. Слава Україні!

Foto: Președinție

img23001543

img23001543

img23001543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!