ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a făcut precizări în legătură cu declarațiile Ministerului de Externe rus

19:03 | 24.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a făcut precizări de presă în legătură cu declarațiile Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, mesajele lansate în ultimele zile în spațiul public de către autoritățile Federației Ruse privind presupusele provocări din partea forțelor armate ucrainene pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat a Republicii Moldova cu Ucraina nu corespund adevărului. 

Autoritățile Moldovei au dezmințit aceste declarații drept nefondate, făcute cu scopul de manipulare a opiniei publice. Situația de securitate în regiune este stabilă.    

Reiterăm poziția autorităților moldovenești privind reglementarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute internațional. 

În acest context considerăm drept provocatoare declarația de astăzi a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și reiterăm necesitatea retragerii necondiționate și transparente a forțelor militare ruse și stocurilor de muniții din Cobasna de pe teritoriul Republicii Moldova.

img23001551

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!