ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diferențele de programă pentru examenele de bacalaureat prin externat vor fi susținute în trei licee din capitală

17:45 | 01.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Diferențele de programă pentru examenele de bacalaureat prin externat vor putea fi susținute în trei licee din capitală. Decizia a fost aprobată astăzi de Comisia Națională de Examene, transmite MOLDPRES.

Cele trei instituții sunt Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Traian”, și Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”.

Examenul național de bacalaureat, sesiunea 2023 se va desfășura în perioada 2 – 20 iunie.  

Pentru susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat se pot înscrie persoane care au atins vârsta de 19 ani și care corespund la una dintre următoarele cerințe: este absolvent al școlii medii de cultură generală; este absolvent al unei instituții de învățământ profesional tehnic secundar cu durata de studii de trei ani; este absolvent al unui colegiu sau centru de excelență; este student al unei instituții de învățământ superior, care a fost admis la studii în baza atestatului de studii medii de cultură generală; a finalizat cel puțin doi ani de liceu.

Persoanele care solicită susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat sunt admise la examen în urma susținerii probelor de diferență de programă pentru certificarea gradului de însușire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învățământul liceal. 

Foto: MEC

img23001684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!