ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de securitate publică pentru anii 2022-2025 a fost publicat în Monitorul Oficial

09:41 | 07.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Gradul de siguranță a populației la domiciliu, în comunitate, în mediile de activitate, în traficul rutier și pe drumurile publice va fi sporit. Acest lucru este prevăzut în Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022-2025, care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul are scopul de a aduce serviciile de ordine publică mai aproape de oameni, inclusiv printr-o acoperire mai bună a teritoriului, precum și prin dezvoltarea abilităților de comunicare și interacțiune cu cetățenii. Complementar, programul pune bazele unei culturi polițienești orientate spre necesitățile populației. Astfel, reacționarea la apelurile de urgență va fi promptă și eficientă.

În același timp, Programul va asigura uniformizarea procedurilor de intervenție, instruirilor, coordonării și fluxului de informații între subdiviziunile specializate în domeniul ordinii și securității publice, precum și dotarea cu echipament modern a angajaților din prima linie și a structurilor de suport.

Hotărârea a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Potrivit documentului, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta anual Guvernului, până la data de 15 martie, raportul de progres privind implementarea Programului.

Sursa: monitorul.gov.md

img23001832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!