ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de companii vor participa la Expoziția MOLDAGROTECH-2023

11:33 | 09.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Peste 100 de companii din opt state vor participa la ediția de primăvară a Expoziției internaționale specializate de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH, care se va desfășura în perioada 16-19 martie 2023, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, transmite MOLDPRES.

Expoziția va ocupa pavilionul nr.2 al Moldexpo și toate spațiile în aer liber. Evenimentul va reuni peste 100 de participanți – producători, dealeri, specialiști din domeniul agroindustrial – din opt țări: Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Ucraina, Ungaria. Ca de obicei, expoziția este însoțită de Târgul puieților și materialului săditor.

Tendința automatizării și mai nou – cea a digitalizării – reprezintă noutatea prin care se distinge actuala ediție a expoziției MOLDAGROTECH. Oferta cuprinde cele mai diverse modele de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, inclusiv de digitalizare, creștere intensivă a culturilor, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, dar și material semincer. Fiecare agricultor care își dorește prosperarea afacerii și are curaj să experimenteze va găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, precum și echipamente pentru sere, de ambalare, pentru transportare, stocare și multe altele. Un atu al expoziției este coraportul bun de calitate - preț.

Printre multiplele oportunități oferite de expoziție este și cea de școlarizare în agricultură – programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) include seminare, mese rotunde, prezentări de mașini agricole performante care vor avea loc în toate cele patru zile de expoziție. Oameni de știință, specialiști, experți din domenii legate de agricultură vor discuta aspecte ce țin de valorificarea investițiilor, finanțarea sectorului (inclusiv pentru instalațiile fotovoltaice), utilizarea panourilor solare; tehnologii moderne de creștere a animalelor și sanitar-veterinare de combatere și profilaxie a bolilor la animale și altele. O temă actuală care va fi abordată în cadrul programului de afaceri este agricultura de precizie prin aplicarea tehnologiilor digitale.

Expoziția va găzdui și un proiect deosebit – chiar în centrul pavilionului va fi amenajată o zonă cu sol natural și plante vii, sub genericul „Grow in Moldova”. În sprijinul tinerilor specialiști din ingineria agricolă, la MOLDAGROTECH (spring) se va desfăşura conferinţa Agrogenerația, la care cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu. 

Evenimentul expozițional beneficiază de suportul tradițional al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova. Moldagrotech spring - 2023 este subventionată de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului prin intermediul Programului de promovare a agenților economici la târguri și expoziții.

img23001896

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!