ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a efectuat o vizită de lucru la Soroca

18:51 | 09.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Soroca, unde s-a întâlnit cu locuitorii din comunele Bădiceni, Șoldani, Cosăuți și din orașul Soroca, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Șeful legislativului le-a vorbit sorocenilor despre prioritățile agendei parlamentare, despre situația economică și cea socială din țară. În cadrul discuțiilor, o atenție deosebită a fost acordată problemelor comunităților – asigurarea cu apă și canalizare, drumuri bune, transport public modern.

Raionul Soroca a beneficiat de 18 proiecte de dezvoltare locală cu un buget de aproximativ de 68 de milioane de lei. Președintele Parlamentului i-a informat pe oameni că, pentru anul curent, au fost alocați bani din bugetul de stat pentru a repara drumul R14 Soroca-Otaci. De asemenea, au fost alocați bani pentru lansarea unui proiect de studiu care, în câțiva ani, va aproviziona Soroca cu apă. „Mi-a părut rău să aud că aceste trei comune nu au beneficiat de proiecte, în cadrul Programului „Satul European”. I-am încurajat să aplice neapărat la următorul apel, care va fi lansat în curând”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a răspuns la întrebările oamenilor din nordul țării privind justiția din Republica Moldova, sorocenii cerând ca toți cei care au furat statul să plătească. „Reforma justiției nu se va opri, chiar dacă suntem sabotați, vom continua. Trenul acesta care se numește reforma justiției nu se oprește, fie urci în el, fie rămâi pe peron”, a spus Igor Grosu.

Discuțiile s-au referit și la lipsa forței de muncă, iar sorocenii au solicitat autorităților o distribuire cât mai corectă și mai eficientă a ajutoarelor sociale. „Am plecat spre Chișinău cu impresii foarte bune, oamenii noștri ne susțin în reformele demarate și în procesul nostru de integrare europeană”, a subliniat președintele Parlamentului.

Foto: Parlament

img23001919

img23001919

img23001919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!