ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creată Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău

12:36 | 10.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Hotărârea de Guvern care prevede crearea Agenției de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Astfel, localitățile din componența municipiului Chișinău vor putea accesa fonduri naționale și externe destinate dezvoltării regionale, la fel ca și alte orașe și comune din țară. ADR Municipiul Chișinău va fi creată în calitate de instituție publică, al cărei fondator este autoritatea de elaborare a politicii de dezvoltare regională.

Hotărârea Executivului prevede că din componența consiliilor regionale de dezvoltare vor face parte reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, selectați de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. În cazul ADR-urilor pentru UTA Gagauz-Yeri și pentru municipiul Chișinău, în consiliile regionale de dezvoltare vor fi incluși bașcanul/primarul general al capitalei, conducătorii entităților suprateritoriale locale/un reprezentant al Consiliului municipal și câte trei primari delegați.

Pentru finanțarea cheltuielilor de organizare și funcționare a ADR Municipiul Chișinău se vor utiliza sursele prevăzute în Legea bugetului de stat pentru Fondul național pentru dezvoltare regională și locală.

În prezent, în Republica Moldova funcționează Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și Găgăuzia. 

Sursa: monitorul.gov.md

img23001937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!