ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de canalizare din Nisporeni va fi extins

10:01 | 11.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Până în vara anului 2024, peste opt mii de locuitori din oraşul Nisporeni și patru mii din comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins, în cadrul unui proiect regional, transmite MOLDPRES.

Echipa de implementare a proiectului „Apeduct Prut-Nisporeni. Evacuarea apelor reziduale” a inspectat ieri şantierul şi a constatat că lucrările sunt desfăşurate în conformitate cu planul de lucru.  

Potrivit documentației de proiect, vor fi construiți 42,6 km rețele de canalizare și 3200 fose septice individuale conservate. „Programul are drept scop dezvoltarea infrastructurii de canalizare în localităţile nominalizate și extinderea serviciilor de deservire oferite de Întreprinderea S.A Apă-Canal Nisporeni”, conform Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Valoarea totală a proiectului constituie peste 46 milioane de lei (2,3 mln de euro), iar suma solicitată din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală este de peste 41 mln lei, ceea ce constituie 90% din costul total al proiectului. Alte 10% reprezintă contribuția  aplicantului.

Lucrările de construcție au început în luna iulie 2022, iar finalizarea acestora este planificată pentru vara anului 2024. 

Foto: ADR Centru

img23001959

img23001959

img23001959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!