ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Localitățile Bălţi şi Edineţ vor găzdui evenimente de prevenire a violenţei în bază de gen

12:06 | 11.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. „Rupe tăcerea! Suntem alături” este genericul evenimentelor de informare despre metodele de prevenire și combatere a violenței în bază de gen, programate pentru acest sfârşit de săptămână, la Edineţ şi Bălţi, transmite MOLDPRES.

Cetăţenii sunt invitaţi sâmbătă şi duminică, 11-12 martie, pentru a participa la sesiuni informative, unde vor fi puse în discuţie formele de violență în bază de gen și serviciile disponibile pentru supraviețuitoare/-tori.

„Pe lângă discuții, evenimentele vor include ateliere creative și activități pentru copii și părinți, precum și un recital susținut de colective artistice locale și naţionale. Intrarea este liberă pentru toți doritorii”, potrivit Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Evenimentele au loc în cadrul campaniei sociale de prevenire a violenței în bază de gen „Rupe tăcerea! Suntem alături”, implementată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR), Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor (UN Women).

Foto simbol

img23001962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!