ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șefa Misiunii OSCE în R. Moldova

11:53 | 13.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, Kelly Keiderling, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii a fost discutată dinamica curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare a țării.

A fost evidențiată și de această data complexitatea situației actuale de securitate internă și regională, fiind reiterată necesitatea menținerii stabilității, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate și în raioanele de est ale țării.

Interlocutorii au discutat și alte aspecte legate de dosarul transnistrean, problemele actuale de pe agenda negocierilor, cu precădere modul de soluționare a acestora.

Oficialii au convenit asupra necesității menținerii în continuare a unui dialog îndreptat spre crearea atmosferei de normalitate, previzibilitate și de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

Foto: Biroul de reintegrare

img23001988

img23001988

img23001988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!