ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Polonia vor intensifica cooperarea pe domeniul comercial-economic

13:40 | 13.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Intensificarea cooperării bilaterale moldo-poloneze pe segmentul comercial-economic și susținerea parcursului european al țării noastre au constituit principalele subiecte de discuție dintre prim-ministrul Dorin Recean și ambasadorul Poloniei la Chișinău, Tomasz Michał Kobzdej, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul Dorin Recean a salutat sprijinul consecvent al autorităților de la Varșovia pentru parcursul european al țării noastre și a exprimat aprecierea pentru suportul financiar al Poloniei oferit atât în plan bilateral, cât și în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova. Șeful Executivului a punctat că agenda ambițioasă de reforme este orientată pe crearea unor condiții mai bune pentru cetățeni și redresarea economică.

Oficialii au vorbit și despre oportunitățile de aprofundare a cooperării dintre cele două state, prin atragerea investitorilor polonezi în Republica Moldova și organizarea în timpul apropiat a unui forum al oamenilor de afaceri. Totodată, interlocutorii s-au referit și la posibilitatea de fortificare a interacțiunilor moldo-poloneze în ceea ce privește asigurarea stabilității și securității la nivel regional. 

Foto: Guvern

img23001991

img23001991

img23001991

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!