ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipamente de 163 de mii de dolari au fost donate IGSU de către SUA

12:27 | 14.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat astăzi un lot de tehnică de intervenție din partea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) din Moldova și Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrațiune, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a lotului umanitar, care s-a desfășurat la sediul IGSU, au participat șeful adjunct al Inspectoratului, Alexandr Tatarov și coordonatorul în domeniul situațiilor de urgență al Organizației Internaționale pentru Migrație, Margo Cara Baars.

Șeful adjunct al IGSU a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat. Totodată, el a subliniat importanța dotării subdiviziunilor Inspectoratului cu tehnică performantă, care va intensifica capacitățile de reacționare a salvatorilor și pompierilor în situații de criză.

Lotul în valoare de peste 163 de mii de dolari cuprinde aeroterme, generatoare, containere (wc, băi), căptușeli pentru corturi, dar și un excavator, care urmează a fi repartizate în subdiviziunile IGSU pentru consolidarea capacității în domeniul gestionării fluxului de refugiați.

Foto: IGSU

img23002028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!