ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dialogul strategic moldo-american va fi intensificat

13:14 | 14.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. O delegație din SUA va efectua miercuri, 15 martie, o vizită la Chișinău. În cadrul acesteia vor fi puse în discuție subiecte ce țin de intensificarea cooperării bilaterale pe teme cheie, inclusiv creșterea oportunităților economice și a rezilienței energetice, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei SUA la Chișinău, din delegație vor face parte Dereck J. Hogan, Asistentul adjunct principal al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice; Lisa Johnson, Adjunctul principal al secretarului adjunct al Biroului pentru Afaceri Internaționale pentru Narcotice și Aplicarea Legii (INL); Laura Cooper, Asistentul adjunct pentru Rusia, Ucraina și Eurasia al Secretarului apărării.

De asemenea la Chișinău va veni Daniel T. Lasica, Asistentul Adjunct al Administratorului USAID în Biroul pentru Europa și Eurasia; Mark Simakovsky, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat pentru programe academice în Biroul pentru afaceri educaționale și culturale; Ethan Rosenzweig, Directorul pentru Europa în Biroul pentru democrație, drepturile omului și muncă (DRL); Tom Selinger, directorul regional al Corpului Păcii pentru Europa, Mediterana și Asia, precum și alte persoane din Guvernul Statelor Unite.

În cadrul reuniunii de la Chișinău vor fi discutate și subiecte ce țin de promovarea statului de drept și a bunei guvernări, combaterea amenințărilor de securitate și cibernetice și dezvoltarea relațiilor interumane.

img23002030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!