ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aprofundarea dialogului moldo-german a fost discutată la Guvern

16:29 | 14.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Aspecte privind intensificarea cooperării bilaterale moldo-germane în domeniile de interes au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu noul coordonator pentru cooperarea cu Republica Moldova în legislativul german, Robin Wagener, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul Dorin Recean a expus principalele priorități ale Guvernului, printre care accelerarea procesului de integrare europeană, consolidarea sectorului de apărare și securitate și dezvoltarea economică. În context, șeful Executivului a enunțat oportunitățile investiționale pe care le propune Moldova, prin intermediul Parcului IT, al Zonelor Economice Libere, și a reiterat deschiderea Guvernului pentru intensificarea relațiilor comercial-economice cu Germania.

„Vom crea mai multe platforme de interacțiune cu reprezentanții societății civile, pentru ca vocea cetățenilor din orice colț al țării să ajungă la autorități. Așa se construiește o adevărată democrație, după modelul statelor UE”, a punctat premierul Dorin Recean.

Părțile s-au referit și la aspectele de securitate regională, reconfirmând poziția ambelor state de condamnare a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Foto: Guvern

img23002044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!