ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul susține modificarea Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcție

11:54 | 15.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Guvernul susține inițiativa legislativă cu privire la modificarea legii ce ține de autorizarea executării lucrărilor de construcție, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, urmează să fie exclus plafonul plăților stabilite anual prin decizia Consiliului local la emiterea certificatului de urbanism pentru proiectare sau a certificatului de urbanism informativ și a autorizației de construire/desființare. În prezent, limita maximă pentru certificatul de urbanism este de până la 50 lei, iar pentru autorizația de construcție/desființare este de până la 100 lei.

Conform modificărilor, se propune ca plata taxei respective să fie determinată în baza unei metodologii aprobate de Guvern.

„Potrivit proiectului Codului urbanismului și construcțiilor, care este la etapa de definitivare, pentru emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire/desființare, solicitantul va achita plata stabilită anual prin decizia Consiliului local, în conformitate cu Regulamentul aprobat de Guvern. La momentul intrării în vigoare a Codului urbanismului și construcțiilor, Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcție va fi abrogată”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Foto: Guvern

img23002074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!