ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parteneriatul strategic moldo-american a fost discutat de premierul Dorin Recean cu o delegație de nivel înalt din SUA

12:42 | 15.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Delegația americană aflată în țara noastră pentru participare la reuniunea de nivel înalt a Dialogului Strategic moldo-american a fost primită la Casa Guvernului de prim-ministrul Dorin Recean, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Agenda discuțiilor s-a referit la prioritățile autorităților în dialogul nostru bilateral: statul de drept și buna guvernare, diversificarea și fortificarea securității energetice, cooperarea comercial-economică și investițională în beneficiul mediului de afaceri și al cetățenilor, aprofundarea dialogului în domeniul apărării și securității, inclusiv dimensiunea de securitatea cibernetică și contactele interumane.

„Prietenii noștri americani au fost întotdeauna alături de Republica Moldova și cetățenii noștri, susținând procesul de modernizare și transformare europeană. Mizăm, în continuare, pe susținerea SUA pentru a asigura stabilitate și pace în această parte a Europei”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean. 

Dialogul Strategic reprezintă o platformă a Republicii Moldova şi Statelor Unite, unde sunt discutate, la nivel înalt, subiectele de pe agenda comună şi perspectivele asupra relaţiei bilaterale, precum şi sunt evaluate angajamentele politice pentru ambele ţări.

Foto: Guvern

img23002078

img23002078

img23002078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!