ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom va continua să achiziționeze energie electrică în baza negocierilor directe

09:34 | 16.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Comisia Situații Excepționale (CSE) a decis prelungirea pentru perioada aprilie-septembrie 2023 a termenului de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei CSE, furnizorii vor încheia cu SA „Energocom” contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor - vor fi semnate acorduri adiționale.

„Pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesare consumatorilor finali și operatorilor de sistem pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor în rețelele electrice, furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem vor procura energie electrică în baza contractelor bilaterale încheiate cu SA „Energocom”, este specificat în decizia CSE.

Totodată, CSE a stabilit scutirea SA „Termoelectrica” de plata TVA pentru păcura achiziționată, în volum de până la 132 de mii de tone.

Membrii Comisiei au aprobat și unele ajustări ale mecanismului de repartizare a lemnului de foc către populație. Potrivit acestora, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maximum de cinci metri steri per gospodărie casnică și 200 de metri steri per consumator noncasnic.

Foto: Energocom

img23002104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!