ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Şoldăneşti va fi eficientizat energetic cu ajutorul UE

12:00 | 16.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Mai mult de jumătate din lucrările de eficientizare energetică a Liceului teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au fost realizate, în cadrul unui proiect susţinut de Uniunea Europeană. Se preconizează că noul an de studii elevii îl vor începe în instituţie modernizată, transmite MOLDPRES.

Până în prezent, au fost executate peste 50% din volumul total al activităților planificate în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești". „Astfel, aici avem peste 3450 m² de clădire renovați, 5530 m² suprafață interioară termoizolată, aproximativ 3000 m² pereți exteriori izolați, 744 m² suprafața ferestrelor și ușilor exterioare schimbate, precum și 745 m² suprafață de planșeu izolat”, indică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit sursei citate, aceste lucrări vor îmbunătăți condițiile de studii pentru cele peste 70 de cadre didactice și 560 de copii care îți fac studiile aici. „În blocurile unde se desfășoară activitatea didactică de bază, lucrările au fost executate integral, iar cele rămase țin de cantina liceului, două galerii, precum și sălile destinate activității sportive”, a precizat ADR Centru.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este implementat de ADR Centru și finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", Acesta din urmă este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Foto: ADR Centru

img23002111

img23002111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!