ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful de la Justiție a îndemnat magistrații să participe la Adunarea Generală a Judecătorilor

13:13 | 16.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției Veronica Mihailov-Moraru a susținut astăzi o conferință de presă în care a trecut în revistă acțiunile ce au fost întreprinse în contextul reformei justiției iar la final a îndemnat magistrații să participe la Adunarea Generală a Judecătorilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, este important ca judecătorii să-și asume responsabilitatea să participe activ la Adunarea Generală a Judecătorilor, în cadrul căreia urmează a fi aleși membrii permanenți ai CSM, deoarece CSM trebuie să preia rezolvarea problemelor din sectorul judecătoresc.

„Fac apel la toți judecătorii să-și asume responsabilitatea de a participa la această Adunare”, a spus ministrul.

Ea a precizat că în cazul în care nu va exista cvorum la Adunarea Generală a Judecătorilor, va fi convocată o nouă ședință.

Astăzi Parlamentul a adoptat în lectura a doua un proiect de lege ce prevede că în cazul în care Adunarea Generală a judecătorilor sau a procurorilor nu a avut loc din lipsă de cvorum, adunarea repetată va putea fi desfășurată în termene restrânse, iar cvorumul pentru Adunarea Generală repetată va fi redus la 1/3.

Totodată, documentul reglementează situația în care Adunarea Generală nu poate fi convocată din motivul expirării mandatului membrilor CSM și CSP, al lipsei de cvorum sau în cazul declarării stării de urgență. În aceste condiții, Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă și se deschide de către președintele sau președintele interimar al Consiliului. În cazul vacanței funcției acestora, Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă și se deschide de către ministrul Justiției.

img23002119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!