ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producătorii de film moldoveni vor putea atrage mai ușor investiții străine

16:36 | 16.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Producătorii de film din țara noastră vor putea atrage mai ușor investiții străine în proiecte. Parlamentul a ratificat astăzi Convenția Consiliului Europei privind coproducția cinematografică, comunică MOLDPRES.

Astfel, producătorii autohtoni vor avea posibilitatea să inițieze coproducții pentru a suplini bugetul proiectului, astfel având oportunitatea să creeze produse competitive atât pentru piața națională, cât și pentru cea internațională.

Convenția Consiliului Europei privind coproducția cinematografică a fost adoptată în 1992. Ulterior, aceasta a fost revizuită în anul 2017, în condițiile în care noile tehnologii au modificat procesul de producție, distribuție și finanțare a operelor cinematografice, și semnată la 16 ianuarie 2023.

img23002135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!