ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea cu Regatul Unit a fost discutată de președintele Maia Sandu și șeful diplomației britanice

18:47 | 16.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Cleverly, aflat la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că oficialii au discutat despre situația de securitate din regiunea noastră și despre cooperarea moldo-britanică.

„Marea Britanie ne susține în modernizarea sectorului de apărare, a celui vamal și în combaterea traficului la frontieră, și ne ajută să menținem stabilitatea și ordinea în țară. Am apreciat sprijinul acordat de Executivul britanic pentru programele de bună guvernare realizate în țara noastră, care promovează politicile anticorupție, îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma justiției, a sectorului bancar și a celui energetic. Regatul Unit contribuie la dezvoltarea societății civile și a presei independente din Moldova, iar, în condițiile atacurilor hibride generate de Rusia, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”, a subliniat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a discutat cu ministrul James Cleverly și despre semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere, dar și despre cooperarea comercială. „Vrem să creștem accesul produselor moldovenești pe piața din Marea Britanie și să sporim volumul investițiilor în Republica Moldova. Îi mulțumesc, cu acest prilej, ministrului Cleverly pentru pachetul de 10 milioane de lire sterline, anunțat astăzi, pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării”, a conchis șefa statului. 

Foto: Președinție

img23002143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!