ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noile reglementări a procedurii de alegere a membrilor CSM și CSP au fost publicate în Monitorul Oficial

09:29 | 17.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea unor acte normative ce prevede noi reglementări a procedurii de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în cazul în care Adunarea Generală a judecătorilor sau a procurorilor nu a avut loc din lipsă de cvorum, adunarea repetată va putea fi desfășurată în termene restrânse, iar cvorumul pentru Adunarea Generală repetată va fi redus la 1/3.

Totodată, documentul reglementează situația în care Adunarea Generală nu poate fi convocată din motivul expirării mandatului membrilor CSM și CSP, al lipsei de cvorum sau în cazul declarării stării de urgență. În aceste condiții, Adunarea Generală a Judecătorilor este convocată și deschisă de către președintele sau președintele interimar al Consiliului. În cazul vacanței funcției acestora, Adunarea Generală a Judecătorilor este convocată și deschisă de către ministrul Justiției.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Astăzi, magistrații din Republica Moldova sunt convocați la Adunarea Generală a judecătorilor pentru a alege organele de conducere.

Sursa: monitorul.gov.md

img23002154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!