ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul zborurilor spre Varșovia va crește

10:52 | 17.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Din 26 martie, compania aeriană LOT Polish Airlines va crește numărul de zboruri din Chișinău spre Varșovia, Polonia până la 13 zboruri pe săptămână, de la nouă câte sunt operate în prezent. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării după întrevederea cu Michał Fijoł, director comercial LOT, transmite MOLDPRES.

Totodată, va crește și capacitatea de transportare a pasagerilor, fiind utilizate aeronave mai mari. Alte patru zboruri pe săptămână sunt la etapa de pregătire, în cazul în care va exista cerere. Astfel, potrivit vicepremierului Dumitru Alaiba, numărul pasagerilor care vor putea zbura cu LOT din Chișinău se va dubla, potențialul maximal pentru anul 2023 fiind de peste 145 mii de pasageri, ceea ce este dublu față de anul 2022.

„Curând Aeroportul revine sub controlul statului. Facem tot ce putem ca să maximizăm confortul pasagerilor din și spre Chișinău, la prețuri atractive. Aeroportul Chișinău este o conexiune atât pentru cetățenii noștri, cât și pentru vecinii noștri din sudul Ucrainei, pentru care cel mai aproape aeroport este în Chișinău. Odesa, Herson, Mykolaiv, Vinița, Dnipro, și altele”, a spus Dumitru Alaiba.

Cei doi oficiali au discutat și despre posibilitatea lansării altor rute aeriene spre sudul continentului european, spre țări precum Italia și Spania. Viabilitatea comercială a acestor direcții urmând a fi evaluată în curând de către LOT. 

Foto: facebook.com

img23002163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!