ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE, a declarat în Parlament șefa statului

17:24 | 17.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut astăzi un discurs către cetățeni, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În mesajul său, șefa statului a menționat că „în 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Cu acest mesaj am mers azi în Parlament și în fața tuturor cetățenilor”.

Totodată, președintele Maia Sandu a subliniat că nu este de ajuns să ducem Moldova în Uniunea Europeană. „Trebuie să aducem Uniunea Europeană în casele noastre, să construim Moldova europeană. Calea europeană este unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace, în casa lor. Este, de fapt, unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și puternică”, a declarat președintele.

De asemenea, în discursul său, șefa statului a mai menționat că toate instituțiile și toți cetățenii trebuie să contribuie la procesul de aderare la UE. „Președinția, Parlamentul, Guvernul, alături de întreaga societate – cu toții vom munci pentru a asigura pacea și securitatea cetățenilor, pentru dezvoltare economică și deschiderea locurilor de muncă, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova și pentru o justiție care să facă dreptate”, a punctat președintele Republicii Moldova.

Discursul integral poate fi citit aici - https://bit.ly/3FvKCGn

Foto: Președinție 

img23002190

img23002190

img23002190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!