ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a vorbit la telefon cu omologul său francez

18:09 | 17.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi un dialog telefonic cu președintele Franței, Emmanuel Macron, despre situația economică și de securitate din țară, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului i-a comunicat președintelui Franței că instituțiile moldovenești țin piept provocărilor lansate din exterior și realizate de către grupurile corupte din țară. De asemenea, președintele l-a informat pe omologul său despre acțiunile întreprinse de guvernare în contextul agendei de integrare europeană, inclusiv despre reformele în justiție și determinarea autorităților de a avansa în pofida obstacolelor întâmpinate.   

Oficialii au vorbit și despre pregătirile celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie, la noi în țară, subliniind că această inițiativă a președintelui Macron este o platformă necesară de discuții pentru toate statele europene. Lidera de la Chișinău a mulțumit pentru parteneriatul puternic cu Franța și pentru proiectele realizate prin Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), inclusiv cele care ne ajută să creștem eficiența energetică.

Președintele Macron ne-a asigurat că Franța ne este alături pentru a depăși greutățile cu care ne confruntăm și în eforturile noastre de dezvoltare democratică. 

Foto: Președinție

img23002194

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!