ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta un spectacol de Daniela Burlaca

20:35 | 20.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc marți, 21 martie, la ora 19.00, spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Hamlet” este una dintre cele mai mari piese de teatru din toate timpurile. Spectacolul a fost montat de către cele mai mari companii teatrale din lume și jucat de nume celebre. Tragedia shakespeariană este un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pun în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte, amoroase și politice. „Hamlet” poartă trena destinului, dezvăluind o crimă prin trădare de dragul bogăției și puterii. Teatrul ”Geneza Art” creează un spectacol pentru vibrațiile interioare ale oamenilor și transpune epoca shakespeariană într-o actualitate recognoscibilă. 

Miercuri, 22 martie, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec. Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești şi să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, ”TOC” spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup, în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. 

Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor de bună calitate. 

img23002245

img23002245

img23002245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!