ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administrația raionului Taraclia îndeamnă oamenii de afaceri din Bulgaria să investească în regiune

16:46 | 21.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Compania bulgară Bulmarket va coopera cu companii din raionul Taraclia. Problema cooperării între antreprenorii bulgari și cei din Taraclia a fost pusă în discuție astăzi în orașul bulgar Ruse, pe malul Dunării, în cadrul întâlnirii dintre președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, și președintele companiei Bulmarket, Stanko Stankov, transmite MOLDPRES cu referire la BTA.

Președintele raionului din sudul R. Moldova, care se află într-o vizită de lucru în Bulgaria, se va întâlni cu parteneri și antreprenori locali până la sfârșitul săptămânii. Obiectivul principal al vizitei sale este atragerea investițiilor bulgare în raionul Taraclia.

În cadrul întâlnirii de marți, cele două părți au discutat despre perspectivele de cooperare în domeniul atragerii investițiilor în regiunea de sud a Moldovei, populată de etnici bulgari. Paslar l-a informat pe Stankov despre zonele economice libere din orașele Taraclia și Tvardita, precum și despre potențialul industrial al regiunii Taraclia. El l-a invitat pe Stankov să viziteze Taraclia pentru a afla despre economia regiunii și tradițiile bulgarilor basarabeni.

La începutul lunii martie, Bulmarket a donat Liceului Teoretic Hristo Botev din satul Valea Perjei din raionul Taraclia echipamente de birou în valoare de peste 10.000 de euro.

Foto: Consiliul raional Taraclia

img23002273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!