ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Putem avea o apă curată doar dacă o vom trata cu grijă și respect”, a afirmat șefa statului, de Ziua Mondială a Apei

13:23 | 22.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj către cetățeni, de Ziua Mondială a Apei. „Cu toții vrem să fim siguri de calitatea apei pe care o consumăm, iar acest lucru vine numai împreună cu grija pe care o avem față de resursele noastre acvatice”, a spus șefa statului, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

De Ziua Mondială a Apei, marcată anual de întreaga omenire la 22 martie, președintele a atras atenția asupra izvoarelor, fântânilor și a râurilor care se află în apropierea caselor noastre, precum și la starea lor. 

„Am început să acordăm mai multă atenție sistemelor de epurare a apelor uzate pentru a preveni poluarea râurilor. Anul trecut, prin Programul „Satul European”,  am reușit să aprobăm finanțarea construcției sistemelor de alimentare cu apă și sanitație pentru 152 de localități din Republica Moldova. În acest context, mă bucur să anunț că în curând începe și construcția stației de epurare de la Soroca, atât de mult discutată în societate de-a lungul anilor. Putem avea o apă curată doar dacă o vom trata cu grijă și respect!”, a subliniat președintele Maia Sandu. 

Foto: Președinție

img23002303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!