ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată la Cluj și la Brașov, România

11:32 | 23.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a lansat astăzi Expoziția „Republica Moldova prezintă”, care va fi organizată în două mari orașe din România - Cluj-Napoca și Brașov. Antreprenorii autohtoni care vor să participe la eveniment pot depune deja dosarele, transmite MOLDPRES.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a declarat la o conferință de presă că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. „Din anul 2016, CCI organizează tradițional participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia – Mare, Ploiești, iar anul acesta în premieră vom ajunge la Cluj-Napoca și la București. Pentru noi, ca și organizatori, dar și pentru antreprenorii autohtoni, este o mândrie pentru că suntem așteptați de fiecare dată în România. Produsele noastre sunt apreciate, sunt calitative, competitive și merită să fie cunoscute de cât mai multe regiuni din România”, a punctat Sergiu Harea.

Primul eveniment va fi organizat la Cluj în luna mai curent, în Parcul Mare al orașului. Antreprenorii din Republica Moldova care doresc să participe la expoziție pot depune dosarele până la data de 30 aprilie curent. „La Cluj, Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în premieră. Ne propunem să avem peste 60 de companii autohtone care să poată fi în contact direct cu consumatorii din această regiune. La eveniment pot participa producători din domenii precum vinificație, sectorul agroalimentar și cel al cosmeticii”, a declarat Sergiu Harea.

Prima ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Cluj va fi organizată de CCI în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca și Camera de Comerț și Industrie Cluj-Napoca.

La Brașov, Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în perioada 23 – 25 iunie, în Piața Sfatului. Antreprenorii din diferite sectoare ale economiei naționale pot depune actele de participare la eveniment până la data de 31 mai curent.

„După o perioadă de patru ani, revenim în plină forță la cea de a III-a ediție a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, unde sunt așteptați antreprenori din diverse domenii precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase și băuturi răcoritoare, confecția încălțămintei, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie, gospodării țărănești, meșteșugari, scopul cărora este stabilirea relațiilor de cooperare comercial-economice valorificate de ambele părți”, a spus Sergiu Harea.

Evenimentul de la Brașov este o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești și Baia-Mare, care au determinat orientarea agenților economici nu doar spre piețele în care au avut loc evenimentele, dar în general, orientarea către un obiectiv comun de a ajunge pe piața europeană.

img23002338

img23002338

img23002338

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!