ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a X-a ediție a Congresului Diasporei va fi organizată în perioada 18-20 august

11:07 | 24.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Cea de-a X-a ediție a Congresului Diasporei se va desfășura în perioada 18-20 august curent. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința Comitetului de organizare a Zilelor Diasporei și Congresului Diasporei 2023, informează MOLDPRES.

Potrivit Cancelariei de Stat, membrii comitetului au discutat despre implicarea instituțiilor statului în procesul de organizare, dar și despre procedura de consultare a opiniei diasporei cu privire la identificarea subiectelor necesare de a fi incluse în agenda evenimentului.

Secretarul de stat al Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel a menționat că în acest an, pe lângă Congresul Diasporei, în cadrul Zilelor Diasporei vor fi organizate un șir de evenimente, printre care Programul DOR Diasporă*Origini*Reveniri și Forumul de Afaceri al Diasporei.

Congresul Diasporei se desfășoară o dată la doi ani, în cadrul Zilelor Diasporei, organizate anual și reprezintă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară.

Cea de-a IX-a ediție a Congresului Diasporei a avut loc în anul 2021.

Foto: Cancelaria de Stat

img23002377

img23002377

img23002377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!