ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La momentul actual, nu există riscul unui atac iminent asupra Republicii Moldova, susține ministrul Apărării

09:24 | 25.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Situația la frontierele Republicii Moldova rămâne tensionată în legătură cu războiul din țara vecină și consecințele acestuia, dar la momentul actual nu există riscul unui atac iminent asupra Republicii Moldova. Totodată, Guvernul de la Chișinău are toate instrumentele pentru a asigura securitatea și ordinea pe teritoriul țării noastre. Declarațiile au fost făcute de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, într-un interviu pentru AGERPRES, citat de MOLDPRES.

Fiind întrebat dacă există riscul unui atac iminent asupra Republicii Moldova, ministrul Anatolie Nosatîi a afirmat că „actualmente așa scenariu nu există”. „Aceasta se datorează curajului și dedicării poporului ucrainean care luptă actualmente pentru securitate, independență, suveranitate și, totodată, pentru principiile democratice pe continentul european”, a precizat oficialul.

Ministrul s-a arătat convins că în perioada următoare „situația pe front se va schimba dramatic în favoarea armatei ucrainene, ceea ce ne va permite să fim într-un mediu de securitate mai stabil”.

Anatolie Nosatîi a mai adăugat că Republica Moldova „folosește toate instrumentele diplomatice pentru fortificarea capacității de apărare, inclusiv cooperarea cu Uniunea Europeană”. 

img23002406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!