ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Linia verde a Poliției de Frontieră a recepționat peste 10 mii de apeluri de la începutul anului

10:50 | 25.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. De la începutul anului, Linia Verde a Poliției de Frontieră a recepționat peste zece mii de apeluri telefonice din partea cetățenilor. În cele mai multe cazuri, ajutorul operatorilor a fost solicitat de părinți care urmau să traverseze frontiera cu minori, dar și de către cetățeni care aveau nevoie de informații despre situația din punctele de trecere a frontierei de stat, transmite MOLDPRES.

„Întrebările frecvente au vizat condițiile de trecere a frontierei de stat pentru persoane, dar și regulile de regim în zona de frontieră”, a precizat Poliția de Frontieră. 

Din partea cetățenilor străini, întrebările au fost cu referință la cerințele statului Republica Moldova pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. De asemenea, au fost solicitări de informații privind condițiile de obținere a vizei pentru intrare/tranzitarea teritoriului Moldovei, precum și regulile de trecere a frontierei spre și dinspre Ucraina.

Din partea cetățenilor ucraineni au parvenit întrebări privind posibilitatea traversării frontierei R. Moldova cu documente ucrainene interne, perioada de ședere și pașii de obținere a unei protecții temporare pe teritoriul R. Moldova.

Operatorii Call Centrului Poliției de Frontieră „Linia Verde” +373 (22) 259-717 activează în regim non-stop.

Foto: Poliția de Frontieră

img23002411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!