ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii de autobuze și troleibuze din capitală vor fi supuși unor verificări mai riguroase

20:42 | 25.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Toți șoferii de autobuze și troleibuze din capitală vor fi supuși unor verificări mai riguroase. Controalele vor fi intensificate după ce vineri, 24 martie, un copil de 12 ani a decedat fiind accidentat de un troleibuz, transmite MOLDPRES.

Astfel, responsabilii vor verifica starea fizică și psihologică a șoferilor. Totodată, vor fi analizate fișele conducătorilor auto și toate incidentele sau plângerile în care aceștia au fost implicați. Verificările vor mai viza îndeplinirea obligațiunilor funcționale și participarea regulată a șoferilor la instruirile obligatorii privind respectarea regulamentului circulației rutiere.

„În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție. Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, a anunțat Regia Transport Electric Chișinău.

În după-amiaza zilei de vineri, 24 martie, o minoră de 12 ani a decedat după ce a fost accidentată de un troleibuz în sectorul Ciocana al capitalei. În acest caz a fost inițiată o anchetă. Șoferul troleibuzului a fost reținut pentru 72 de ore. 

img23002414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!