ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militari din patru țări participă la Exercițiul „JCET-2023”

08:26 | 27.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale se vor antrena în această săptămână alături de colegii lor din România, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la exerciţiul multinațional „JCET-2023” (Joint Combined Exchange Training), transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul se va desfășura la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 27 martie-7 aprilie curent și are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Conform scenariului, militarii din cele patru țări vor executa trageri de luptă avansate, paraşutări, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială “Fulger” al Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Ministerul anunță că în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2023”, tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente.

Foto: Ministerul Apărării

img23002419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!