ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SFS a lansat un program de conformare voluntară pentru contribuabilii din domeniul HoReCa

09:18 | 27.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va implementa în următoarele luni un program de conformare voluntară în privința contribuabililor din domeniul HoReCa. Acest subiect a fost discutat la o întrevedere dintre directorul adjunct al instituției, Valeriu Vlas și reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și a localurilor de agrement din Republica Moldova (Asociația MĂR), transmite MOLDPRES.

Programul are la bază o analiză a contribuabililor din domeniul HoReCa prin prisma indicatorilor declarați în perioada anului 2022, în special a agenților economici care prestează servicii de alimentație publică prin intermediul subdiviziunilor de tip cafenea, restaurant, cofetărie, patiserie, pizzerie. Principalii indicatori pe care s-a axat autoritatea fiscală au fost salariul mediu lunar declarat și povara fiscală înregistrată.

Valeriu Vlas a menționat că acțiunile preconizate se referă la informarea contribuabililor din domeniul HoReCa, monitorizarea activității acestora și întreprinderea vizitelor fiscale. Directorul adjunct al SFS a precizat că acțiunile nu vor avea un caracter punitiv, respectiv nu vor fi aplicate sancțiuni. „Primul indicator care ne dorim să-l îmbunătățim prin aceste acțiuni se referă la plățile salariale”, a declarat Valeriu Vlas.

Dacă la finalizarea programului de conformare voluntară contribuabili vor ignora recomandările autorității fiscale, atunci SFS va aplica măsuri de conformare forțată. Reprezentanții Asociației MĂR au apreciat inițiativa ca fiind una constructivă. 

Foto simbol

img23002423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!