ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

10:01 | 28.03.2023 Categorie: Comunicate

Agenda de cooperare moldo-americană discutată de ministrul Veronica Sirețeanu cu ambasadorul SUA în Republica Moldova

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Finanţelor Veronica Sirețeanu a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Dna Sirețeanu a apreciat suportul continuu al Guvernului american acordat Republicii Moldova, de-a lungul timpului, în implementarea mai multor reforme şi a mulţumit pe această cale pentru asistenţa acordată inclusiv, Ministerului Finanţelor. 

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat un spectru larg de subiecte cu privire la agenda și prioritățile Ministerului, disciplina fiscală, calendarul bugetar pentru anul curent, relaţiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) şi Banca Mondială în contextul participării delegației Ministerului Finanțelor la ședințele de primăvară a FMI și grupului Băncii Mondiale. Cu referință la agenda Ministerului, Veronica Sirețeanu a spus: “Prioritățile noastre sunt axate pe deschidere, transparență, digitalizarea serviciilor, respectarea disciplinei fiscale și a calendarului bugetar”. 

Totodată, în cursul dialogului, oficialii au vorbit despre continuarea relaţiilor moldo-americane în domeniile tehnologiei informației, securității cibernetice, precum şi consolidarea sectorului investiţional în Republica Moldova. Părțile, de asemenea, au convenit să aibă un dialog permanent pentru a identifica noi oportunități de cooperare. 

La rândul său, ambasadorul Kent D. Logsdon a apreciat prioritățile din agenda Ministerului şi a încurajat-o pe dna Ministru în continuarea implementării acesteia, reconfirmând sprijinul SUA în modernizarea Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!