ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel

15:51 | 28.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a salutat astăzi la Chișinău pe președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în țara noastră, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„I-am mulțumit președintelui Michel pentru sprijinul consecvent al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Suntem țară candidată pentru aderarea la UE și vrem să inițiem negocierile de aderare cât mai curând posibil. Avem susținerea UE în efortul nostru de transformare în domeniile cheie - reforma justiției, combaterea corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri, consolidarea sectorului de securitate. Contăm pe sprijinul UE pentru susținerea economiei, în special a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii”, a menționat președintele țării. 

Șefa statului a vorbit cu președintele Michel și despre Summitul Comunității Politice Europene, pe care îl vom găzdui pe 1 iunie 2023. „Pentru noi, acest eveniment este o dovadă a angajamentului ferm pe care ni l-am asumat față de familia europeană, dar și un puternic sprijin politic de care ne bucurăm într-un moment dificil. Este un mesaj clar că avem prieteni și parteneri – numeroși și puternici, iar Moldova nu este singură”, a conchis președintele Maia Sandu.    

Foto: Președinție

img23002490

img23002490

img23002490

img23002490

img23002490

img23002490

img23002490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!