ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu un ministru german

17:16 | 28.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut la Berlin o întrevedere cu Anna Luehrmann, ministru de stat pentru Europa și Climă al Germaniei, ocazie cu care a vorbit despre procesul de aderare la UE și progresele înregistrate de către autoritățile noastre în vederea îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene și transpunerea acquis-ul comunitar în legislația națională, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

„În acest sens, i-am mulțumit doamnei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și am reiterat determinarea țării noastre de a continua implementarea reformelor pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană. 

Ne-am referit și la situația din regiune, subliniind faptul că Republica Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită suportului acordat de Germania”, a declarat oficialul moldovean. 

La rândul său, ministrul de stat pentru Europa, Anna Luehrmann, a reafirmat angajamentul Germaniei de a ne oferi în continuare suport în implementarea agendei de reforme și în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană.

În perioada 27-29 martie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Berlin.

Foto: MAEIE

img23002494

img23002494

img23002494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!