ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 30 de substații de alimentare cu electricitate din capitală au fost afectate de vântul puternic

12:01 | 29.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Peste 30 de substații de alimentare cu electricitate din capitală au fost afectate de vântul puternic, informează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, în urma prăbușirii arborilor, mai multe fire electrice au fost rupte, iar pilonii au fost doborâți. Pe parcursul zilei de astăzi, angajații Întreprinderii Municipale REI „Lumteh” urmează să evalueze și să remedieze problemele.

Totodată, muncitorii au lucrat pe parcursul nopții la restabilirea curentului în mai multe curți ale blocurilor.  În scopul evitării incidentelor în rândul cetățenilor, pe anumite sectoare nu s-a reconectat iluminatul. Acestea urmează a fi conectate pe parcursul zilei de astăzi, după ce vor fi înlăturate toate pericolele.

De asemenea, muncitorii intervin la adresele unde au fost doborâți copaci și pe segmentele unde au fost deteriorate zeci de indicatoare rutiere.

Autoritățile municipale urmează să evalueze pagubele înregistrate din cauza vântului puternic.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru astăzi Cod Galben de intensificări ale vântului. Astfel, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

Foto: chisinau.md

img23002510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!