ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile notariale vor fi digitalizate

12:54 | 29.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Actele notariale vor putea fi perfectate la distanță, în regim electronic. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat astăzi de către Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește regulile și cerințele pentru comunicarea la distanță între notari și semnatarii de acte notariale prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare. Astfel, va putea fi stabilită identitatea și capacitatea persoanelor, citite actele notariale și stabilit consimțământul fără interacțiunea fizică între părți și notar. În același timp, în proiect s-a propus o listă de acte notariale care nu vor putea fi prestate în formă electronică și la distanță.

Suplimentar, se propune ajustarea legislației din domeniul securității și sănătății în muncă în sensul reglementării specificului muncii la distanță. Astfel, unele reguli legate de securitate și sănătate în muncă ar urma să fie aplicabile și salariaților care lucrează la distanță, cu specificarea expresă a faptului că responsabil pentru securitate și sănătate în muncă este managerul entității.

De asemenea, se propune introducerea obligației pentru unii prestatori de servicii publice de a asigura disponibilitatea paginilor web, informațiilor, datelor și a cererilor publicate acolo în limba engleză.

Foto simbol

img23002519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!