ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea privind propunerea prelungirii stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

13:02 | 29.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Hotărârea Guvernului privind propunerea de prelungire a stării de urgență a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Documentul urmează a fi prezentat spre adoptare Legislativului, transmite MOLDPRES.

„Se înaintează Parlamentului propunerea privind prelungirea pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 5 aprilie 2023, a stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, este precizat în document.

Hotărârea Guvernului a fost aprobată la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale și intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Guvernul a aprobat astăzi decizia care prevede prelungirea stării de urgență cu 60 de zile. Necesitatea deciziei este argumentată prin continuarea războiului din Ucraina, care are impact și asupra țării noastre.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Sursa: monitorul.gov.md

img23002522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!