ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova

15:50 | 29.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Siri Barry, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul dialogului, oficialii s-au referit la situația regională în contextul actualului peisaj geopolitic și de securitate din regiunea Mării Negre. O atenție deosebită a fost acordată dinamicii curente a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol și acțiunilor pozitive realizate de către autoritățile constituționale pentru locuitorii ambelor maluri ale Nistrului. Oleg Serebrian a accentuat, că menținerea stabilității și continuarea dialogului în formatele existente în vederea soluționării problemelor cetățenilor, dar și a agenților economici, rămân principalele priorități ale Chișinăului.

Vicepremierul a mulțumit pentru asistența acordată țării noastre de către Guvernul Regatului Norvegiei, în particular în domeniul promovării proiectelor de consolidare a măsurilor de încredere în Zona de Securitate și sprijinului în vederea protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Foto: Biroul de reintegrare

img23002534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!