ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile şi vântul au prăbușit copaci de pe drumurile naționale

16:14 | 29.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Aproximativ o sută de copaci de pe drumurile naționale au fost doborâți de vântul puternic şi ploile, înregistrate ieri şi astăzi, transmite MOLDPRE cu referire la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Pentru a înlătura consecinţele şi avarierile provocate de intemperie, unitățile teritoriale ale S.A. „Drumuri” au întreprins mai multe lucrări. „Este vorba de evacuarea crengilor și copacilor de pe acostamentele și părțile carosabile ale sectoarelor de drum afectate; curățirea drumurilor și șanțurilor de evacuare a apelor, care au fost înnămolite; restabilirea indicatoarelor rutiere”, precizează ASD.

Potrivit sursei citate, intervenția muncitorilor rutieri a fost necesară în aproximativ 68 sectoare de drumuri publice naționale, afectate de condițiile meteo nefavorabile.  „S-a intervenit la Bălți, Fălești, Cahul, Taraclia, Căușeni, Leova, Anenii-Noi, Criuleni, Dondușeni, Nisporeni, Rezina, Glodeni, Soroca, Ungheni, Ceadâr-Lunga și altele. Unitățile teritoriale S.A „Drumuri” continuă monitorizarea sectoarelor aflate în gestiune și intervin unde este necesar, pentru înlăturarea consecințelor”, a rezumat ASD.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins până mâine Codul Galben de intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 15-18 metri pe secundă. 

Foto: ASD

 

img23002537

img23002537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!