ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Corupția mare va fi investigată de Procuratura Anticorupție

17:59 | 29.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Paramentul va examina inițiativa legislativă care prevede delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție (PA) și ale Centrului Național Anticorupție (CNA) la investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt. Astăzi, membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat coraportul pentru acest proiect de lege, comunică MOLDPRES.

Astfel, autorii proiectului propun ca funcția de investigare penală pentru corupția la nivel înalt să fie exercitată de Procuratura Anticorupție. Totodată, Centrul Național Anticorupție va investiga cazurile de corupție sistemică, iar corupția mică va fi investigată de organul de urmărire penală al Ministerului Afacerilor Interne.

Mai exact, Procuratura Anticorupție va exercita urmărirea penală în cazurile săvârșite de Președintele țării, deputați, membri ai Guvernului, judecători, procurori, angajați CNA, conducerea SIS și ofițerii de informații și securitate.

Proiectul de lege asigură implementarea condiționalităților din Planul de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la UE, precum și a Memorandumului cu privire la politicile economice și financiare, încheiat cu Fondul Monetar Internațional.

Foto: Parlament

img23002541

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!